Sunday, March 11, 2012

Trứng rán củ cải khô Đài Loan / Taiwanses fried egg and dried radish

Tiếng Việt, scroll down for English.

Nguyên liệu:
Củ cải khô (mua ở cửa hàng châu Á)
Trứng
Rau thơm
Dầu vừng
Dầu Mirin Style Sweet Cooking Seasoning (mua ở chợ châu Á)
Xì dầu
Dầu ăn

Rửa sạch củ cải, dùng ít thôi vì củ cải rất mặn. Không cần cho thêm muối.

Đập trứng ra bát.

Cho củ cải vào. Cho thêm dầu vừng, dầu mirin, xì dầu và vài lá rau thơm.

Đánh trứng đều lên.

Dùng chảo lửa nhỏ. Chao dầu ăn, rán cho đến khi chín vàng.

----------------------------------------------------------------------

Ingredients:
Dried radish (buy from Asian grocery store)
Eggs
Fresh basil leaves
Sesame oil
Mirin Style Sweet Cooking Seasoning (buy from Asian grocery store)
Soy sauce
Oil

Wash dried radish, use little because it is very salty. Do not need salt.

Crack eggs into a bowl.

Add radish. Add sesame oil, mirin sauce, soy sauce, basil leaves.

Mix well.

Use a pan. Low heat. Add oil until hot. Fry brown both sides.










No comments:

Post a Comment