Sunday, February 5, 2012

Bún chả Recipe

Tiếng Việt. Scroll down for English.

Chả băm: trộn thịt băm, hành xanh, ít đường, nước mắm, hạt tiêu, dầu ăn.

Chả miếng: trộn thịt ba chỉ (pork bellies), dầu ăn, hành xanh, it đường, nước mắm hạt tiêu.

Viên thịt băm và trải thịt miếng xếp đều trên baking sheet.

Cho vào lò nướng 375 độ khoảng một tiếng. Kiểm tra, lật chả, đợi khoảng 30 phút.

Bún: luộc để ráo nước.

Rau: rau salat, mùi, và giá rủa sạch và để khô.

Nước chấm: dùng công thức pha nước chấm thông thường. Xem cách pha tại đây.

----------------------------------------------

Round grilled meat: ground pork, chopped green onion, little oil, little sugar, fish sauce, pepper. Mix well. Shape into round things.

Flat grill meat: pork bellies sliced a little thick, chopped green onion ,oil, little sugar, fish sauce, pepper. Mix.

Use baking sheet, lay the two type of meat evenly apart. Put in oven for about an hour. Check, flip, 30 mins more or until done.

Vemicelli noodle: use small noodles. Boil until soft, drain.

Side salad: lettuce, cilantro, bean sprouts. Rinse and let dry.

Sauce: mince garlic, red pepper. Puy lime on top, add sugar, fish sauce, water. Mix to taste. You can see the sauce recipe here.

No comments:

Post a Comment