Sunday, February 5, 2012

Thịt kho tộ Recipe / Vietnamese slow cook delicious pork and egg Recipe

Tiếng Việt. Scroll down for English.

Luộc trứng. Bóc vỏ trứng.

Thịt ba chỉ (pork bellies) thái dày khoảng 1 cm, ướp một ít nước mắm và hạt tiêu.

Cho đường vào nồi, nhiều một chút, bật thật nhỏ lửa, đợi đến khi đường tan ra và hơi màu nâu thì cho thịt và trứng vào. Cẩn thận khéo cháy đường.

Cho nước sâm sấp gần bằng trứng và thịt, thêm nước mắm, đun lim dim cho đến khi chín và nước gần cạn.

------------------------------------------

Boil eggs, deshell.

Cut pork bellies into pieces about 0.5 inch thick. Marinate with fish sauce and black pepper.

Use a deep pot, low heat until pot is hot. Add sugar, a lot of sugar. Watch and stir until sugar melt and turn light brown. Be careful don't let it burn. Put in meat. Stir and add eggs.

Add some water, level to the meat/eggs. Add fish sauce. Cook until the water almost go all the way down. Low heat.

No comments:

Post a Comment