Sunday, February 19, 2012

Cách pha nước chấm Việt Nam / Vietnamese dipping sauce Recipe

Tiếng Việt. Scroll down for English.

Cách pha nước chấm Việt Nam. Dùng trong các món như bún chả, nem, bánh xèo..

Khẩu phần cho 2 người. Nếu nhiều người hơn tăng thêm nguyên liệu theo tỉ lệ và nếm cho vừa. Không có công thức nào là bắt buộc cả.

6 củ tỏi
2 quả ớt
6 thìa nước mắm (thìa ăn phở)
2 thìa đường (thìa ăn phở)
2 thìa giấm trắng (thìa ăn phở)
1/4 quả chanh
160 ml nước lọc

- Băm tỏi
- Cắt ớt nhỏ
- Cho tỏi và ớt vào một bát. Vắt chanh lên trên.
- Cho đường, giấm.
- Khuấy đều.
- Cho nước lọc, khuyấy đều.
- Nếm và thêm theo sở thích.

------------------------------------------

This is how to make the sauce which is used in most Vietnamese foods. For example: bún chả, vietnamese crepe, spring rolls.

This is for two person portion. Add the ingredients accordingly to ratio. Remember, there is no setted recipe in cooking. You prepare to your liking.

6 cloves of garlics
2 hot peppers
6 tablespoons of fish sauce
2 tablespoons of sugar
2 tablespoons of rice vinegar
1/4 lime
160 ml water

- Mince garlic.
- Cut hot peppers.
- Put garlics and peppers in a bowl and squeeze lime on top.
- Add sugar, vinegar.
- Mix.
- Add water.
- Mix.
- Taste and add to preference.

------------------------------------------









No comments:

Post a Comment